Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ayın temasından hareketle Mevlana’yla ilgili pano hazırlandı. Öğrencilerimiz Mesnevi’den hikâyeler okudular. Hikâyelerde geçen kelimeler belirlenerek bu kelimelerle “Anlamını Bul, Kelime Türetme, Kare Bulmaca” etkinlikleri yapıldı.

Nis

Halk oyunları ekibimiz ilk olarak okul spor faaliyetleri kapsamında yıldızlar karma kategorisinde il ikincisi olarak bölge finallerine katılma hakkı kazandılar. Ardından ilimizde düzenlenen bölge finalinde üçüncü olarak Türkiye finallerine katılma hakkı elde ettiler. Bu başarının mimarı halk oyunları ekibimizin çalıştırıcısı Miray Dinçköklü hocamıza, sevgili öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

Baharın gelişinin kutlandığı 21 Mart Nevruz Bayramı okulumuzda da çeşitli etkinliklerle renkli bir şekilde kutlandı. Okul bahçesinde şenlik ateşi yakıldı. Yakılan ateşte “Ağırlığım, uğurluğum dökülsün bu ateşe; bahtım açık olsun!” nameleriyle yeni yıla “Merhaba!” denildi. Ardından öğrencilerimiz yumurta taşıma ve çuval yarışmalarında mücadele ederek keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler. Etkinlikleri düzenleyen görevli öğretmenimize ve etkinliklere katılım gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi’nin 109.yılı dolayısıyla görevli öğretmenimizin ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programda saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar, şiirler ve video gösterimleri yer aldı. Sonrasında 5/A ve 6/A sınıfından görevli öğrencilerimiz önce “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” adlı türküyü seslendirdiler, ardından da bayrak koreografisi eşliğinde oratoryo gösterilerini sundular. Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin KIR, okulumuzu ziyaret ederek okulumuz hakkında bilgiler edindi. Okulumuzu ve sınıflarımızı gezerek öğrencilerimizle konuştu. Öğretmenler odasında öğretmenlerimizle bir araya gelerek sohbet etti. Sayın Müdürümüze ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen “Matematik Her Yerde” projesi kapsamında ve “Pi Günü” dolayısıyla okulumuzda çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Uçak uçurma, balonla giden araba ve topaç çevirme olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmalarda öncelikle sınıf bazında dereceye giren öğrenciler seçilmiş ardından da okul birincileri belirlenmiştir. Etkinlikler sayesinde il genelinde yapılacak olan yarışmalar için de hazırlıklara başlamış olduk. Yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen matematik öğretmenlerimize ve etkinliklere katılım gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103.yılı dolayısıyla görevli öğretmenimizin ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programda saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler, video gösterimleri yer aldı. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY anıldı. Ardından oratoryo gösterisi sunuldu. Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda ayın konusu “Deyimler ve Atasözleri Okumaları” ndan hareketle deyim kartlarıyla yarışma şeklinde “Anlat Bakalım” etkinliği yapıldı. “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği yapıldı. “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliğiyle ortaya çıkan ürünler okul panosunda sergilendi.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİMİZ SUZAN YALINALP'İN EMEKLİLİĞİ DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİMİZ VEDA YEMEĞİNDE İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİ OLARAK BİR ARAYA GELDİK. OKUL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KILINÇ ÖĞRETMENİMİZE VERMİŞ OLDUĞU EMEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDEREK OKULUMUZ ADINA KENDİSİNE PLAKETİNİ VE HEDİYESİNİ TAKDİM ETTİ. SUZAN ÖĞRETMENİMİZE BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA SAĞLIKLI, MUTLU YILLAR DİLİYORUZ.

1.DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA KUTU OYUNLARI SAATİ DÜZENLENDİ. ÖĞRENCİLERİMİZ OYUNLARLA BİLİŞSEL BECERİLERİNİ VE ODAKLANMA YÖNLERİNİ GELİŞTİRDİLER. KAZANMA VE KAYBETME DUYGUSUNU TADARAK ARKADAŞLARIYLA BERABER HEM EĞLENCELİ HEM DE KALİTELİ VAKİT GEÇİRDİLER. ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ YASEMİN ERTÜRK ŞENDEN'İ VE OYUNLARA KATILIM GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

1.DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI DÜZENLENDİ. ÖĞRENCİLERİMİZ TURNUVADA SÖZEL MANTIK, SUDOKU, KAKURO, ÇİT VE MANGALA OYUNLARINDA YARIŞTILAR.  ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASINI DÜZENLEYEN SERPİL YAZAR ÖĞRETMENİMİZİ VE YARIŞMALARA KATILIM GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

1.DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZ SPOR SALONUNDA SPORTİF YARIŞMALAR DÜZENLENDİ. BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİMİZ ELİF KARSLI'YI VE YARIŞMALARA KATILIM GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

1.DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ. HEM İLKOKUL HEM DE ORTAOKULDAN 63 ÖĞRENCİNİN KATILIM GÖSTERDİĞİ TURNUVA OKUL MÜDÜRÜ HÜSEYİN KILINÇ'IN İLK HAMLESİYLE BAŞLADI. SATRANÇ TURNUVASINI DÜZENLEYEN SALİM DİZLEK ÖĞRETMENİMİZİ VE TURNUVAYA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ. TURNUVADA İLK BEŞE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİN İSİMLERİ VE SIRALAMALARI ŞU ŞEKİLDEDİR.

ORTAOKUL

1. Canberk Elik

2. Melike Sultan Akbulut

3. Beytullah Al

4. Öykü Aybek

5. Gülbeyaz Şahin

İLKOKUL

1. Efe Polat

2. Göktuğ Kaan Kaplan

3. Yavuz Efe Çelik

4. Eymen Kırbıyık

5. Emin Çağlar

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ayın teması Dede Korkut Okumaları’ndan hareketle belirlenen kelimelerle kelime kartları hazırlandı ve “Anlamını Bul” etkinliği gerçekleştirildi.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ayın temasından hareketle Dede Korkut Okumaları panosu hazırlandı. Dede Korkut Hikâyelerinin anlatıldığı çizgi filmler izlendi. Dede Korkut Hikâyeleri okundu ve incelendi. Hikâyelerde geçen anahtar kelimeler ve işlenen ortak konular belirlendi. Bunlardan hareketle öğrencilerimiz Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yeni hikâyeler yazdılar.